Ingatlannyilvántartás

Ingatlannyilvántartás ingatlanközvetítőknek

Ingatlan szoftver - OriGo Ingatlan Program

 
 

Ingatlanközvetítőknek

Szinkronizálás

Egyebek

Ingatlannyilvántartás statisztikák Ingatlannyilvántartás statisztikák

OrigoIngatlan

Ingatlannyilvántartás töltése - Ingatlanok szinkronizálása befelé

Az Ingatlannyilvántartás tölthető más ingatlan programból is. Ha ezt a lehetőséget választja, akkor továbbra is dolgozhat saját nyilvántartási rendszerével, de adatait automatikusan betöltheti az Ingatlannyilvántartás adatbázisába. Amint ez ez működik, kihasználhatja ingatlanközvetítő szoftverünk összes további lehetőségét.
Kérheti a programunk által szolgáltatott ingatlan továbbításokat, szinkronizálásokat más adatbázisok felé. Az ingatlanok továbbítása is automatikus. Ön tehát saját programjában rögzít egy új ingatlan, melyet az Ön programozója által készített interfész elküld hozzánk. Mi megvizsgáljuk, hogy milyen további adatbázisokra fizetett nálunk elő, és ha van még szabad kerete, az ingatlan adatait továbbítjuk.
Ha Ön elégedett eddigi programjával, megszokta felületét, és nem kíván váltani, a befelé létrehozott interfésszel hozzájuthat az összes szolgáltatásunkhoz, miközben eddig megszokott szoftverével dolgozik tovább. Az interfész automatkusan gondoskodik ingatlanjai szinkronizálásáról.

A Ingatlannyilvántartás felé üzemelő interfész havi díja 1.500 Ft + ÁFA, és csak az Ingatlannyilvántartás Adminisztrátor verziójával vehető igénybe. Ezen felül Ön választja ki, hogy milyen szolgáltatásokra fizet elő, és ettől függ az előfizetési díja. Ár kalkulátorunk segítségével kiszámíthaja az összeget.

Ingatlannyilvántartás töltése - technikai leírás

A technikai feltételekről tájékoztatást talál a http://api.ingatlannyilvántartás.hu oldalon. Az itt talált útmutató alapján Önnek kell elkészítenie az adatok küldéséhez szükséges interfészt. Az elkészítéshez munkatársaink folyamatos segítséget és teszt felületet nyújtanak.

A fenti címen található dokumentáció segítségével XML-ben lehet parancsokat beküldeni a api.ingatlannyilvantartas.hu/xmlapi címre. A beküldést csak POST metódussal fogadjuk el úgy, hogy az xml fájlként jön „origoxml” néven. Egyszerre csak egy parancsot lehet beküldeni. A beküldött fájlt az origo_api.xsd séma fájlal ellenőrizzük, ha megfelel a sémának akkor végrehajtjuk a parancsot. A parancsok értelmezését az OrigoAPI osztály végzi el. Ezek a osztályok kommentezve vannak. Minden Ingatlan típushoz tartozik egy külön fájl ami tartalmazza a hozzá tartozó osztályt. Ezek az osztályok mind az APIIngatlan osztályból származnak, a legtöbb komment ebben van. A származtatott osztályok közül csak az IngatlanHasznaltLako van kommentezve mert a többi logikailag teljesen ugyan úgy működik.Az api 4 féle műveletet képes kezelni:

  • IngatlanFelvét: Új ingatlant lehet beküldeni vagy egy meglévőt módosítani lehet vele. Ha már egyszer be lett küldve, akkor az api a módosítás ágon fut tovább.
  • IngatlanTorles: Archiváljuk az ingatlant. Ha ezek után újra beküldik az ingatlant akkor már újként mentjük el.
  • TelepulesLista: Visszaadjuk a torzs_telepules tábla tartalmát xml formában.
  • IngatlanLista: Ezzel a paranccsal kérdezhető le, hogy milyen ingatlanokat osztottak meg külső adatbázisok felé. Jelenleg nem elérhető.
Minden beküldésre válaszolunk egy xml-ben ez a válasz az origo_valasz.xsd sémának felel meg. Az xsd fájlok és az xml-ek kezelésére Liquid XML Studio Designer Edition-t használtunk. Van egy teszt rendszer is ami a adatbázisba dolgozik.

 
Az Ingatlannyilvántartás tulajdonosa a DUNAHOLDING Informatikai Stúdió Kft., az ingatlanpiac megbízható és független szolgáltatója 1996 óta.
1083 Budapest, Füvészkert u. 8. Tel.: +36(1)477-9700 Fax.: +36(1)477-9701
E-mail: info@dis.hu Web: www.dis.hu

Ingatlannyilvántartás ingatlanközvetítőknek - Ingatlan szoftver - OriGo Ingatlan Program