Ingatlannyilvántartás

Ingatlannyilvántartás ingatlanközvetítőknek

Ingatlan szoftver - OriGo Ingatlan Program

 
 

Ingatlanközvetítőknek

Szinkronizálás

Egyebek

Ingatlannyilvántartás statisztikák Ingatlannyilvántartás statisztikák

OrigoIngatlan

Ingatlannyilvántartás ingatlanközvetítőknek

A www.ingatlannyilvantartas.hu cím alatt Ön egy ingatlanirodák számára fejlesztett ingatlan nyilvántartó programot talál. A program vezeti az irodai nyilvántartást, eltárolja a kínálatokat és a kereséseket, majd ezeket kérésre automatikusan párosítja, részletes ügyfélkezeléssel rendelkezik, valamint a benne tárolt adatokat több ingatlanos portál felé képes továbbítani.

A rendszer alapját az OriGo Ingatlan Program biztosítja, melyet az üzemeltetők 1996 óta folyamatosan fejlesztenek. Az Ingatlannyilvántartás egyaránt képes kiszolgálni önálló irodákat, cégcsoportokat, hálózatba tömörült társaságokat, függetlenül attól, hogy ez utóbbiak esetében sima kereskedelmi együttműködésről, vagy franchise hálózatról van szó.

A program hálózatok kiszolgálása mellett cégcsoportok telephelyeinek kezelésére is alkalmas. Ez különösen akkor hasznos, ha az ingatlanirodára vonatkozó jelentéseket nem csak az irodán belül kívánja látni, hanem cégcsoportra összevontan is követni kívánja az irodák eseményeit. Ilyen lehet az új megbízások és értékesítések követése, az érdeklődések és bemutatók nyilvántartása.

Szorosabb elszámolással működő ingatlan hálózatok és franchise rendszerek számára hatalmas előny a program által biztosított központi felügyelet.

Olyan ingatlan szoftver, melynek segítségével irodája profi munkát végezhet. Internet alapon üzemel, így adataihoz bárhonnan és bármikor hozzáférhet.
A keresztértékesítések és az együttműködések támogatásához minden, hálózati előfizetők által a társirodák részére megosztott ingatlan automatikusan megjelenik a www.origoingatlan.hu oldalon, ami egy nyilvános média felület ingatlanirodák részére.
Az oldalon magánszemélyek nem hirdethetnek.

A program böngésző független program, így használhatja Windows Explorer, Firefox, Google Chrome, Safari, vagy Opera segítségével.

Felülete a Windows kezelőfelületéhez hasonlít, így ismerős környezetben dolgozhat. Van Start menü, és a leggyakrabban használt funkciók ikonként megtalálhatók az Asztalon.

Ablakokat nyithat meg, akár egyszerre többet is. Ha széles monitort használ, maximálisan élhet ennek lehetőségeivel. Egyszerre több ablak kezelésével az összes, a napi munkához szükséges információ megjeleníthető. A felhasználók a program megjelenését egyéni ízlésüknek és szokásaiknak megfelelően alakíthatják ki, ezzel is fokozva a rendszer komfortérzetét.

Statisztikákat kérhet le átlagárakról, és alakulásukról 2002 januárjától. Az átlagárak számításánál partnereink nem csak a saját adatbázisukra támaszkodhatnak. A program az összes felhasználó összes kínálatából számítja az átlagokat és a trendeket.

Az iroda munkájának ellenőrzését és áttekintését szintén lekérdezések és grafikonok segítik. Vizsgálhatja az ingatlanok megoszlását ügyintézőnként, vagy aszerint, hogy hol mennyit hirdet. Gyakori probléma, hogy több adatbázisban való megjelenés esetén már nem látható át, hogy hol és milyen csomagokra fizettünk elő, illetve ezeket mennyire használjuk ki.

Mivel az Ingatlannyilvántartás több mint 20 oldal felé automatizálja a szinkronizálást, fokozottan érdekesek lehetnek az erről szóló kimutatások, és a látványos megjelenítésük.

Ha Ön egy, vagy több hálózat tagja, akkor vizsgálhatja azt is, hogy melyik hálózat felé milyen ingatlanokat osztott meg.Ingatlannyilvántartás és más internetes adatbázisokAz ingatlannyilvántartás segítségével nem kell megtanulnia több, egymástól független ingatlanos internet oldal kezelését, és időt fordítani ezek töltésére.

A program központi kapcsolattal rendelkezik szinte az összes meghatározó ingatlan portálhoz. Ha Ön ezekre a rendszeren keresztül előfizet, akkor elegendő az adott ingatlant egyszer egy kattintással jelölni az adattovábbításra, és minden frissítés, vagy módosítás automatikusan átkerül a megfelelő felületekre.

Ezzel a lehetőséggel Ön jelentős munkaidőt takaríthat meg. Ráadásként a legtöbb esetben a rendszeren keresztül olcsóbb az előfizetés a további oldalakra, mintha egyénileg fizetne elő.

Az elérhető adatbázisok aktuális listáját megtalálja oldalunkon a szinkronizálások leírásánál.

Ingatlannyilvántartás hálózatoknakTöbb irodával rendelkező cégek, vagy hálózatok számára szintén ideális megoldás az ingatlannyilvántartás.

Szabályozható, hogy mi legyen látható az értékesítésben résztvevő partnerek számára. Az elkülönült hálózatok önálló egységet alkotnak, így a program kiválóan alkalmas egy adott térség ingatlanosainak összefogására, vagy egy országos hálózat nyilvántartási és keresztértékesítési gondjainak kezelésére.

A rendszer legnagyobb ingatlanhálózata az OriGo Ingatlanbörze Egyesülés, de ezen kívül, további hálózatokat is kiszolgál. Saját hálózatot bármelyik előfizető rendelhet magának. Kérésére a hálózatot létrehozzuk, és a megrendelő által kért feltételekkel az együttműködési szabályokat beállítjuk. Az így létrehozott hálózatokhoz a megrendelő engedélyével csatlakozhatnak az irodák.

Ingatlannyilvántartás és a saját web felület adminisztrálásaKattintson a képre a nagyobb méretért!Partnereink saját internet oldalukra rendelhetnek keresőmotort, melynek segítségével a belső adminisztráción keresztül vezérelhetik az oldalukon megjelenő ajánlatokat. A belső nyilvántartásban lehet egyetlen kattintással rendelkezni arról, hogy az ingatlan megjelenjen a cég internetes oldalán. A később bekövetkező adatváltozásokkal már nem kell foglalkozni, mert a megjelenésre jelölt ingatlan legfrissebb állapota lesz látható az érdeklődők számára.

Szakmai közösségek részére olyan keresőmotor is igényelhető, amelyik az összefogásban résztvevő irodák és telephelyeik ajánlatát mutatja meg. Ezzel megoldható az Ingatlannyilvántartást használó közösségek közös kínálati adatbázisának hirdetése a nyilvánosság felé.

A nyilvános felületeken megjelenő adattartalom természetesen szűkebb, mint a belső rendszerben, de az ingatlan bemutatásához és értékesítéséhez szükséges információk elérhetők az érdeklődők számára.

Extrák az Ingatlannyilvántatás adatlapjainKattintson a képre a nagyobb méretért!Az ingatlanhoz megadott cím alapján a rendszer a Google térképén mutatja meg az ingatlan elhelyezkedését.

Alapesetben az utca közepére pozícionál, de saját ingatlanok esetén kérhető a házszám figyelembe vétele is. A térkép megjelenik a saját belső nyilvántartásban, a partner irodák előtt, és a lakosság számára üzemeltetett nyilvános felületeken is.Kattintson a képre a nagyobb méretért!Az árak meghatározásához a rendszer által vezetett összes hasonló ingatlan árát felhasználhatjuk, függetlenül attól, hogy az összehasonlításhoz figyelembe vett ingatlanok más irodához tartoznak.

Szintén hasznos lehet, hogy a vizsgált ingatlanhoz hasonló tételek alapján 1 évre visszamenőleg trendet vizsgálhatunk.

A mobil IngatlannyilvántartásKattintson a képre a nagyobb méretért!Hogy ne legyen irodája számítógépéhez kötve, a rendszert használhatja mobil interneten keresztül is.

Az erre optimalizált verzió PDA-n képes megmutatni a teljes kezelt adatállományt kínálatokkal, keresésekkel, statisztikákkal együtt.

Mindez elfér a zsebében. Markában tarthatja az ingatlanpiacot!

Ha tervezi, hogy irodájának mobil internetre optimalizált internet oldalt nyit, akkor kérheti adatai megjelentetését erre a felületre is. Ezzel a lehetőséggel olyan ügyfeleket tud megszólítani, akik sokat utaznak, és PDA készüléket használnak a kommunikációhoz. (Az alkalmazás egyes mobil telefonokon is üzemel, de nem ezekre lett optimalizálva.)

Megtakarítási lehetőségek az ingatlannyilvántartással

Ön kedvező áron bérelhet egy olyan professzionális nyilvántartási rendszert, melynek kifejlesztése jelentős összeget igényelne. A saját internet oldal és a külső adatbázisok töltésének központi megoldása az adminisztrációtól szabadítja meg, és mindezt automatikus adatfrissítéssel. Ha csatlakozik mobil telefonos flottánkhoz , a rendszer teljes használati díját megtakaríthatja, sőt még többet is. A mobil flotta egymás közötti ingyenes beszélgetést, kedvező percdíjakat, és másodperc alapú elszámolást biztosít. Nyomtatott újságokba kedvezménnyel és egyszerűbben tud hirdetést feladni. A feladott hirdetéseket mi fizetjük ki az újságoknak, és mi számlázunk Önök felé. Mindezt lényegesen alacsonyabb áron.

A rendszerhez csatlakozás lépései

Az Ingatlannyilvántartás rendszerhez csatlakozás egyszerű:

 • Regisztrálja irodáját a www.ingatlannyilvantartas.hu, vagy a www.origoingatlan.hu oldalon.
 • A regisztráció után email-ben megkapja belépési kódjait, melyekkel a rendszert használhatja. A kódokat érdemes megváltoztatni a használat megkezdése után.
 • Az ingyenes rendszer használatával Ön megismerkedhet a program lehetőségeivel, valamint jelentkezhet tanfolyamainkra.
 • A rendszer megismerése után kiválaszthatja, hogy melyik előfizetői csoportba szeretne tartozni, vagy használhatja továbbra is az ingyenes rendszert.
 • Előfizetés esetén csatlakozhat valamelyik általunk üzemeltetett hálózathoz, melynek feltételeiről munkatársaim tájékoztatást tudnak adni.
 • A rendszer szolgáltatásaiból Ön havonta szabadon választhat, és annyit vesz belőlük igénybe, amennyire szüksége van.


Ingatlannyilvántartás ingyen

Ha érdekli az ingatlannyilvántartás, próbálja ki ingyenes regisztrációnkat. Használt lakóingatlanokra és üdülőkre ingyen használhatja a nyilvántartást, és így saját maga győződhet meg a működésről. Az ingyenes változat nem enged meg minden irodai funkciót, de az alapvető nyilvántartási feladatokra alkalmas. A hálózati lehetőségek általában csak előfizetéssel érhetők el.

A www.mindeningatlan.com és a www.magyaringatlanadatbazis.hu üzemeltetőivel történt megállapodás értelmében az ingatlan nyilvántartást használó cégek az üzemeltetők engedélyével adataikat a rendszer központi interfészén keresztül kiküldhetik az érintett oldalakra. Ehhez a szolgáltatáshoz az említett oldalak üzemeltetőjét kell megkeresnie. Engedélyük esetén Önnek nem kell átgépelnie kínálatát a fenti rendszerekbe. Elegendő egyetlen kattintással döntenie ingatlanonként, és a többit az ingatlan nyilvántartás megoldja. Az engedély megadásának feltétele, hogy a regisztráció során olyan irodai internet címet adjon meg, ahol megtalálható irodájának kínálata. Ezt a feltételt az engedélyezők a magánhírdetések kiszűrése érdekében szabták meg.

Ha Ön is csatlakozik az eddigi 250 ingatlanirodához, akik a rendszert használják, részese lehet azoknak az előnyöknek, melyeket az ingatlanszakma által egységesen használt Ingatlannyilvántartás nyújtani tud.

Az ingyenes rendszer szolgáltatásai:

 • Regisztráció és belépési rendszer kezelése.
 • 2 felhasználó (ügynök) létrehozása.
 • Jogosultsági rendszer kezelése.
 • Dolgozók technikai naplójának elérése.
 • 3 ingatlan típus kezelése (használt lakóingatlan, üdülő, egyéb ingatlanok).
 • Maximum 150 ingatlan tárolása.
 • Ingatlanonként maximum 2 fénykép tárolása.
 • Összetett szűrések az ingatlanokra.
 • Ingatlanokról listák és alap adatlapok nyomtatása.
 • Ingatlan megosztási lehetőség a www.mindeningatlan.com, és a www.magyaringatlanadatbazis.hu oldalak felé.
 • Ingatlanok törlése esetén azonnali törlés.
 • Érdeklődések regisztrálása és marketing akciók elemzése.
 • Beépített illeték kalkulátor.
 • Gyorskereső.
 • Átváltó ablak.
 • Súgó.


Az ingyenes verzió remek lehetőség a rendszer szolgáltatásainak és működési elvének megismerésére. Ön kockázatok és kötelezettségek nélkül mérheti fel, hogy az Ön működésének mennyiben felel meg az Ingatlannyilvántartás. Bár nem érhet el minden funkciót, de az alapvető nyilvántartásokat képes elvégezni, a Súgóban meg részletes leírást talál a fizetős szolgáltatások működéséről is.

Ha úgy gondolja, hogy az ingyenes verzión túl szeretne többet kihasználni a rendszer szolgáltatásaiból, kezdheti a továbblépést az alap nyilvántartó változattal.

Az alap nyilvántartó változat további lehetőségei

 • 5 felhasználó (ügynök létrehozása).
 • 12 ingatlan típus kezelése.
 • Korlátlan az ingatlanok száma.
 • Ingatlanonként 5 fénykép tárolása.
 • Listák és adatlapok nyomtatásánál előre definiált megtekintő, ill. bemutató szöveg nyomtatása.
 • Ingatlan megosztási lehetőség a www.ingatlanfoglalo.hu oldal felé.
 • Ingatlanok törlése esetén archív állomány kezelése, majd innen végleges törlése.
 • Keresési feltételek elmentése ügyfelekhez.
 • A keresési feltételeknek megfelelő ingatlanok leválogatása és a már bemutatottak elkülönítése.
 • Megtekintések, bemutatók regisztrálása.
 • Megosztási lehetőségek további internetes adatbázisok felé.
 • Saját internet oldal adminisztrálása, keresőmotor bérlése.
 • Statisztikák az iroda tevékenységérő, átlagárakról.
 • Újsághirdetések feladási lehetősége.
 • Csatlakozás zárt hálózatokhoz.

Az alap nyilvántartó változat kezeli az összes ingatlan típust, és kiválóan alkalmas 2-5 ügynökkel dolgozó irodák feladatainak kezelésére. Ha az irodában szigorúbb elszámolási feladatok vannak, és szorosabb a nyilvántartás, akkor érdemes az adminisztrátor változattal dolgozni.

Az adminisztrátor változat további lehetőségei

 • További ügynök csomagok rendelése.
 • Ingatlanokhoz tárolt fotók száma korlátlan.
 • Listák és adatlapok nyomtatásánál dokumentum törzsből választott megtekintő, ill. bemutató szöveg nyomtatása, választás különböző nyomtatási minták közül.
 • Ingatlan megosztási lehetőség a www.lakastipp.hu oldal felé.
 • Kínálatok és keresések kétirányú párosítása és jelentési rendszer a megfelelőkről.
 • Ügyfélkezelés, az ügyfélt érintő összes esemény gyűjtése.
 • Dolgozói tevékenység elemzés.
 • További statisztikák az iroda tevékenységéről, átlagárakról és idősoros lekérdezések 2002 januárjától.
 • Beruházó adatbázis elérése.
 • Újsághirdetések feladási lehetősége magasabb hitelkerettel.
 • Vezetői ellenőrzési rendszer.
 • Telephely hálózatok igénylésének lehetősége.

Az adminisztrátor változat a profik igazi fegyvere. Teljes képet ad az iroda működéséről, az ügyfelekről, az ingatlanokról, és a keresési megbízásokról. Segítségével időutazást tehetünk az árak alakulásában, így befektetési szándékkal érkező ügyfeleknek is tényekkel alátámasztott szakvéleményt adhatunk.

Az alap nyilvántartó és az adminisztrátor változatokhoz rendelhető csatlakozás a rendszer valamelyik zárt hálózatához. A zárt hálózatok maximum 5, 10, 20, 50, és korlátlan számú irodát kiszolgáló változatokban léteznek. A hálózatok együttműködési szabályaikat saját maguk alakítják ki, a rendszert üzemeltető DUNAHOLDING Informatikai Stúdió ebbe nem szól bele. Lényeges, hogy minden általunk üzemeltetett hálózatnak van egyetlen egy megrendelője, aki rendelkezik a hálózathoz való tartozásról, és van legalább egy külön előfizetője. A hálózati kiegészítés speciális esete a telephelyek kezelése, melynek lényege, hogy ebben az esetben a hálózat gazdája belelát a vele egy hálózatba tartozók belső adataiba és jelentéseibe is. Ezt a verziót több telephellyel rendelkező cégeknek, vagy szigorú elszámoltatással működő franchise irodáknak javasoljuk.

A többi hálózatnál a tagok önálló egységek, belső információik nem láthatók a hálózat többi tagja számára.

Az Ingatlannyilvántartás kínálatából Ön összeállíthatja az Önnek leginkább megfelelő szolgáltatási csomagot. Próbálja ki ár kalkulátorunkat és mi azonnal megmondjukj, hogy az Ön által igényelt szolgáltatások mennyibe fognak kerülni.

Az Ingatlannyilvántartás nyilvános médiafelülete a www.origoingatlan.hu

Az alap nyilvántartó és az adminisztrátor változathoz megrendelhető külön, hogy az iroda ingatlan kínálata megjelenjen a www.origoingatlan.hu oldalon. Ezt azonban csak azoknak kell megrendelni, akik nem csatlakoznak valamelyik, a rendszer által üzemeltetett hálózathoz. Ez utóbbi esetben a www.origoingatlan.hu oldalon való megjelenés automatikusan része a szolgáltatásnak. A www.origoingatlan.hu csak közvetítők kínálatát mutatja, ezzel is az ingatlanszakmát támogatva. 1998 óta üzemel, és így az ingatlanpiac egyik legrégebbi hirdetési oldala. Mivel ide nem külön hirdetésfeladással kerülnek ki a címek, hanem az irodák belső nyilvántartási rendszeréből automatikusan, partnereinknek nem jelent külön adminisztrációt az adatok frissen tartása.


 
Az Ingatlannyilvántartás tulajdonosa a DUNAHOLDING Informatikai Stúdió Kft., az ingatlanpiac megbízható és független szolgáltatója 1996 óta.
1083 Budapest, Füvészkert u. 8. Tel.: +36(1)477-9700 Fax.: +36(1)477-9701
E-mail: info@dis.hu Web: www.dis.hu

Ingatlannyilvántartás ingatlanközvetítőknek - Ingatlan szoftver - OriGo Ingatlan Program