Ingatlannyilvántartás

Ingatlannyilvántartás ingatlanközvetítőknek

Ingatlan szoftver - OriGo Ingatlan Program

 
 

Ingatlanközvetítőknek

Szinkronizálás

Egyebek

Ingatlannyilvántartás statisztikák Ingatlannyilvántartás statisztikák

OrigoIngatlan

Ingatlanközvetítő szoftver - Ingatlannyilvántartás

Általános működés, a keretrendszer

Az Ingatlannyilvántartás internetes program, melyet társaságunk ingatlanközvetítőknek fejlesztett ki. A program böngésző független, így gyakorlatilag bármelyik használatban lévő internet böngészővel kipróbálhatja. (Támogatott böngészők: Internet Explorer, FireFox, Google Chrome, Safari, Opera) Tesztjeink alapján a leggyorsabb működés Chrome alatt érhető el.

A program kezelőfelülete hasonló a Windows felületéhez. Rendelkezik lent egy Start menüvel, ahonnan minden lehetőség elindítható. A Start gomb fölé húzva az egeret, megjelenik a menü első szintje, majd az egyes menüpontok fölé navigálva az alábontások, ha vannak ilyenek. A menüpontra kattintva elindul a kiválasztott funkció.

A fontosabb funkciók a program Asztal felületén is megjelennek. Itt a nagyobb méretű ikonra elegendő egyszer kattintani a menüpont elindításához. Ide azokat a fontosabb lehetőségeket gyűjtöttük ki, melyeket feltehetően gyakrabban indítanak el partnereink.

A böngészőn belül egyszerre több ablakot is megnyithat, így más programoktól eltérően egyszerre több információs felületet is használhat. Az ablakok átméretezhetők, áthelyezhetők, vagy becsukás nélkül lerakhatók a munkaterület aljára. Ha Ön a ma már elterjedt széles monitorral rendelkezik, akkor a szoftver képes kihasználni a nagyobb felbontás, illetve nagyobb munkaterület adta lehetőségeket. Más internetes alkalmazások általában egy munkafolyamatot tudnak egyszerre kezelni, de az Ingatlannyilvántartás egyszerre több funkciót is meg tud jeleníteni.
Mivel internetes alkalmazásról van szó, Ön bárhonnan elérheti, ahol van internet kapcsolat. Nincs irodájához, vagy egy adott számítógéphez kötve. Természetesen adatai biztonságban vannak, mert őket kétszeres belépési rendszer védi.
Páran idegenkednek az Internetes alkalmazásoktól, és jobbnak tartják, ha programjuk a saját gépükön van. Ebben az esetben Önnek minden számítógépére fel kell telepítenie a programot, gondoskodnia kell egy szerverről, ami kiszolgálja a rendszert. Ezek beszerzése és karbantartása nem kis költség, ráadásul távolról csak igen nehézkesen lehet elérni az adatokat. Másokkal ajánlatait nem tudja megosztani, valós idejű szinkronizálásokat csak nagyon nehezen és költségesen lehet megvalósítani.
Az internetes program esetén ezekkel a problémákkal nem kell foglalkoznia. Az Ingatlannyilvántartásban adatait a biztonság kedvéért bármikor lementheti.

Az Ingatlannyilvántartás nem egy hirdetési felület adminisztrációs programja. Az Ingatlannyilvántartás egy ingatlanirodáknak kifejlesztett back-office rendszer, egy irodai nyilvántartó, melyből természetesen több ingatlanos hirdetési oldalt is adminisztrálhat. Kezeli az ingatlanok mellett a keresési megbízásokat, az ügyfeleket és eseményeiket, jelentéseket készít az iroda tevékenységeiről, átlagárakat közöl, és kérés esetén támogatja az ingatlanirodák keresztértékesítési törekvéseit is.

Ingatlanok kezelése, típusok adatlapok

Az Ingatlannyilvántartás 12 ingatlantípust különböztet meg. Mindegyikhez saját adatlap tartozik egyedi tartalommal. Mivel minden típus saját adatszerkezettel rendelkezik, az adott típusra jellemző adatokat kér be a rendszer. Kereskedelmi ingatlan esetén tehát nem kérdezi meg a hálószoba méretét. A típusonként megkülönböztetés az adatlapokon túl a listákban és áttekintő képernyőkön is jelentkezik. Az adatlapok szerkezetét partnereink észrevételei alapján állítottuk össze. Az OriGo Ingatlan Programot 1996 óta fejlesztjük, és felhasználóink észrevételei alapján alakult ki a jelenlegi állapot.
Természetesen vannak adatok, melyek típustól függetlenül azonosak. Hol van az ingatlan, mekkora, a megbízó adatai, stb. Ezek kezelése a rendszerben típustól függetlenül azonos. Általában is igaz a programra, hogy az azonos dolgokat, függetlenül attól, hogy hol jelennek meg, azonos módon kezeli. Ez a program tanulhatóságát nagyban segíti. Azért tanfolyamainkra is érdemes eljönni.

Az Ingatlannyilvántartás részletesebben kéri be az adatokat az ingatlanokról, mint a hirdetési oldalak. Ennek oka, hogy rengeteg oldal felé képes szinkronizálni, és ezek eltérő adatszerkezetét is töltenie kell.

Van azonban egy fontosabb ok is. Irodán belül a részletes adatlapról bárki képes felvilágosítást adni egy érdeklődőnek, még akkor is, ha az ingatlan ügyintézője nem érhető el.
Az alapos adatkitöltésnek szintén szerepe van hálózataink életében.
Az együttműködő irodák csak akkor tudják kiajánlani ingatlanunkat, ha elegendő információval rendelkeznek, és az ügyfél kérdéseire nagyrészt tudnak válaszolni. Fontos, hogy az aki kiajánlja az ingatlant az ügyfélnek, úgy tudjon róla beszélni, mintha ő is látta volna.
Ez a megoldás jelentősen gyorsítja az ügyfelek pontos tájékoztatását, és rengeteg fölösleges telefontól kíméli meg az irodát.

Kevesebb idő és kevesebb mérgelődés, ha az irodában már tudjuk az ingatlan adatait, mintha a helyszínen derül ki néhány kizáró tényező. A részteles adatok természetesen nem terjednek ki az ingatlan egyértelmű azonosítását lehetővé tévő bizalmas adatokra.

Adatlapok további szolgáltatásai

Az Ingatlannyilvántartás, mint ingatlanközvetítő program, a közvetítők napi munkájának hatékony kiszolgálását helyezi előtérbe. Ha egy ingatlan adatlapját a felhasználó megnyitja, akkor nem csak a leíró adatokkal találkozik. Egy kattintással elérhetők az ingatlan megosztási adatai, a jelentések az ingatlanról, és sok minden más.

Az adatlap megjelenítésekor abból indultunk ki, hogy esetleg az ügyfél szintén látja a monitort. Ezért néhány adatot letakarunk, de ezek bármikor megjeleníthetők. Ilyen a bizalmas adatok, az iroda és az ügyintéző adatai (hiszen hálózati adat esetén másé is lehet az ingatlan), saját ingatlan esetén a megbízó. A láthatóság fülön ezek az adatok bármikor láthatóvá tehetők. Az ingatlanhoz tartozhatnak fényképek, vagy videók. A google térkép az utca közepére pozícionálja magát, és ott helyez el egy jelölést. Az ingatlanok nyilvántartásához tartozik ingatlanonként egy szerződés nyilvántartás is.

A hirdetések, megosztások fülön megtekinthető, hogy milyen irányokba osztottuk meg az ingatlant, hol hirdetjük. Megosztható az ingatlan velünk egy hálózatba tartozó irodák felé, vagy az adatok szinkronizálásával más adatbázisok felé. Ha az ingatlanhoz újsághirdetéseket adtunk fel a rendszeren keresztül, akkor ezeket is megtekinthetjük.
Általában igaz, hogy a megosztásokat 1-2 kattintással el lehet intézni.
A rendszerben tárolt fényképek megosztása igényelhet több kattintást, hiszen ki kell jelölni, hogy mely fényképeket akarjuk publikálni ebbe az irányba.

A szoftver az adatlapokon jelentés fül alatt közöl számos kiegészítő információt.
Kérhetünk átlagáras összehasonlításokat, vizsgálhatjuk az adott ingatlanhoz hasonló ingatlanok trendjeit. Ehhez az összehasonlító adatok az összes felhasználó kínálatából érkeznek. Így Ön olyan területeken is vizsgálódhat, ahová most tölti fel első ingatlanát. A többiak adatait konkrétan esetleg nem látja, de statisztikai elemzéshez felhasználhatja.
Megmutatjuk az ingatlanhoz tartozó érdeklődések listáját, vagy azt, hogy kinek mutattuk meg eddig. Mivel a rendszer szinte mindent naplóz, az ingatlan érintő események is elemezhetők.

Keresések kezelése

Ingatlanközvetítő programunk nem csak az ingatlan kínálatokat, hanem az ingatlan kereséseket is képes tárolni. Ehhez annyit kell tenni, hogy a szűrés során kitöltött feltételeket elmentjük egy ügyfélhez. A továbbiakban az Ingatlannyilvántartás két módon képes támogatni a keresések és kínálatok párosítását. Betöltve egy korábban elmentett keresést, a megjelenített ingatlanoknál megjelöli, hogy mit mutattunk meg korábban az ügyfélnek.
A másik lehetőség, hogy az ingatlanok átnézésénél egy konkrét ingatlanról megmondja, hogy kik keresnek ilyet.
Ezek a lehetőségek nagyban segítik a napi munkát. A párosítások pár pillanat alatt elvégezhetők. Ha új ingatlan kerül be az adatbázisba, akkor késedelem nélkül kiértesíthetők a potenciális vevők.

Érdeklődések

Az ingatlanokhoz gyakran érkeznek telefonos érdeklődések. Ezeket úgy tudjuk eltárolni, hogy rögzíthető az a média felület is, ahonnan az érdeklődő ránk talált. Ezekből az adatokból jelentések készíthetők, melynek segítségével elemezni lehet a hirdetési felületek hatékonyságát.
Vélekedések szerint a marketing költségek fele ablakon kidobott pénz. Az a baj, hogy nem tudjuk, melyik fele. A rendszer ennek a kérdésnek a pontosításában segíthet. A regisztrált érdeklődések elemzése választ adhat arra a kérdésre, hogy hol működnek hatékonyan hirdetéseink.

Megtekintések

Egy ingatlan adatlapjának nyomtatásakor, vagy lista készítésekor kérhetjük, hogy az irodánk általában használt bemutató, illetve megtekintő szövegét tegye rá a program a nyomtatásra. Az ilyen nyomtatásokat megtekintésként eltárolja a program, és így később visszakereshető, hogy kinek mit mutattunk meg, és mikor.
Ez hasznos akkor, amikor az ügyfélnek újabb és újabb listákat kell összeállítani. Amit már megmutattunk, kihagyhatjuk. A megtekintésekhez állapotokat és megjegyzéseket rendelhetünk. Ennek segítségével hetekkel később is tudható, hogy az adott ingatlan akkor miért nem felelt meg partnerünknek.

Jelentések

Több csoportban kérhetünk jelentéseket a szoftvertől. A csoportok a következők: Rendszeradatok, Irodai adatok, Átlagáras statisztikák, Kiemelt statisztikák idősorokkal.

Rendszeradatok:
Kik használják a rendszert, mennyi ingatlant tárol és hol. hasznos adatok, melyeknek segítségével képet kaphatunk az Ingatlannyilvátnartás működéséről.

Irodai adatok:
Az iroda ellenőrzését végző lekérdezéseket találjuk itt.

Mennyi ingatlanunk van, azokat kik vitték fel, hová osztottuk meg őket. Ellenőrizhető minden felhasználó összes eseménye. Az adatlap megnyitási monitor valós időben elemzi, hogy ingatlanjait milyen internet címen nyitották meg, és milyen a sűrüsége a megnyitásoknak.
A legnézettebb ingatlanok listája arra mutat rá, hogy ingatlanjai közül melyek a legsikeresebbek.
Talán érdemes elgondolkodni azon, hogy miért pont ezeket az ingatlanoka nyitották meg legtöbbször az érdeklődők.Átlagáras statisztikák:
Gyors listákkal és szabadon definiálható feltételekkel vizsgálhatja az ingatlanpiac átlagos kínálati árait.

A lekérdezések nem csak az Ön adatait használják fel, hanem a többi irodáit is. Ennek segítségével olyan területekről is beszerezhet információkat, melyeken eddig nem volt érdekelt.
A vizsgálatokat szabod választott feltételek mentén is elvégezheti. Akár 10-15 egymástól független feltétel felhasználásával szűkíthető az összehasonlító adatbázis. A feltételeket addig érdemes szűkíteni, amig a táblázatban közölt relatív szórás értéke 25% köré csökken.

Kiemelt statisztikák idősorokkal:
Időutazást tehet az ingatlanpiacon, és vizsgálhatja, hogy az árak hogyan változtak 2002 januárja óta. A lekérdezések évente negyedévente, havonta és hetente kérhetők. Érdekes lehet, hogy adott területen az általános vélekedésekkel szemben, vagy azt megerősítve, hogyan változtak az árak.

Eszközök

Az eszközök hasznos kiegészítéseket tartalmaznak. Többek között itt található az mentési lehetőség, melynek segítségével lementhető az iroda adatbázisa a saját számítógépére. Nyomtathat üres adatlapot, amit a felmérés során kitölthet. Ez megkönnyíti az adatrögzítést az irodában. Tanulmányozhatja a Google térképén a környéket, használhatja az illeték kalkulátort, az átváltásokat, és a gyorskeresőt.


 
Az Ingatlannyilvántartás tulajdonosa a DUNAHOLDING Informatikai Stúdió Kft., az ingatlanpiac megbízható és független szolgáltatója 1996 óta.
1083 Budapest, Füvészkert u. 8. Tel.: +36(1)477-9700 Fax.: +36(1)477-9701
E-mail: info@dis.hu Web: www.dis.hu

Ingatlannyilvántartás ingatlanközvetítőknek - Ingatlan szoftver - OriGo Ingatlan Program